Hovězí líčka na červeném víně recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření180 minPočet porcí5 porcí

Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradiční jídlo francouzské kuchyně, které budete navěky zbožňovat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1000 g hovězích nebo telecích líček
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) nakrájené na koustičky
  • 100 g nakrájené cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 500 ml demi glace (lze nahradit gelovým hovězím vývarem)
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu
  • olej
  • sůl a pepř
  • máslo na případné zahuštění omáčky
  • Bramborová kaše:
  • 250 ml mléka
  • 25 g másla
  • 6 ks středních brambor
  • mletý kmín
  • sůl


Způsob přípravy

Maso osolíme a opepříme z obou stran a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyjmeme z hrnce a ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme tři lžíce rajčatového protlaku, bobkový list a nové koření.

Orestovanou zeleninu zalijeme červeným vínem, ze kterého necháme vyvařit alkohol. Přidáme demi glace nebo vývar, přidáme zbylé bylinky a přivedeme k varu.

Do vroucí omáčky přidáme maso, zakryjeme poklicí a necháme pomalu dusit. Jelikož jsou hovězí líčka velmi tuhá tak potřebují dlouhé dušení asi tři hodiny. Líčka je možné také pomalu dusit v troubě na 120° C. Mezitím si můžete připravit bramborovou kaši.

Jakmile jsou líčka hotová vyjměte je z omáčky a zeleninu propasírujte. Pokud je omáčka příliš hustá, lze ji rozředit přilitím vývaru. Řídkou lze naopak zahustit přidáním másla.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí líčka na červeném víně recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí líčka červeném víně .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí líčka na červeném víně

Kde najít informace



×