Top letní nepečené dobroty

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Mlsání v létě má tu výhodu, že je k dostání spousta báječného ovoce, z něhož lze vyrobit řadu výtečných dezertů - ať už pečených či nepečených. Když venku panují vysoké teploty, je mnohem příjemnější připravit dobroty nepečené, které nevyžadují úpravu v troubě. Nechte se inspirovat našimi recepty!

Jogurtové řezy

Když do těsta přidáte jogurt, postará se o to, že bude výsledný dezert krásně vláčný. Tato laskomina je také velmi příjemná tím, že její korpus neobsahuje žádnou mouku, ale ovesné vločky. Pokud použijete bezlepkovou variantu vloček, mohou si na dezertu pochutnat i ti, kterým lepek nedělá dobře.

Recept na jogurtové řezy

Na korpus potřebujete:   


100 g ovesných vloček, 100 g mandlí, 100 g kokosového oleje


Pro náplň:

4 plátky želatiny, 4 žloutky, 40 g medu, 20 g třtinového cukru, 700 g bílého jogurtu


Pro horní vrstvu:

300 g ovoce (maliny, borůvky, rybíz...)

10 g plátkové želatiny


Postup:

Najemno rozmixované vločky a mandle smícháme s tekutým kokosovým olejem. Ze směsi vytvoříme těsto, které namačkáme na dno dortové formy, které jsme předem vyložili pečícím papírem.

Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Žloutky a med dáme do misky a v horké vodní lázni je vyšleháme do husté pěny. Přidáme třtinový cukr, vymačkanou želatinu a promícháme. Do směsi nakonec zapracujeme jogurt. Náplň nalijeme na korpus a dáme ztuhnout do lednice. Na ztuhlou náplň poklademe umyté a osušené ovoce.

Zbylou želatinu namočíme do 100 ml studené vody a necháme bobtnat. Pak ji zahřejeme téměř k bodu varu a nalijeme na ovoce. Dezert dáme opět do lednice a jakmile želatina zatuhne, můžeme ho servírovat.


Dobroty do skleničky

Dezerty do skleničky jsou velmi populární, protože jejich výroba je opravdu snadná. Cheesecaky jsou oblíbené v různých variantách, tak proč ho neudělat do skleničky? Klasika bez stresu – to je motto následujícího receptu.

Recept na cheesecake do skleničky


Potřebujete:

30 g změklého másla

80 g máslových sušenek

1 vanilkový cukr

60 g cukru

250 g tvarohu se smetanou (nebo obyčejného tvarohu)

250 g mascarpone

2 lžičky citronové šťávy

100 g smetany ke šlehání

250 g třešňové marmelády


Postup:

V rendlíku rozpustíme máslo. Sušenky rozmixujeme a pokud nemáme mixér, vložíme je do igelitového pytlíku, který uzavřeme a sušenky roztlučeme paličkou na maso. Máslo a nahrubo pomleté sušenky smícháme. Vytvořený korpus rozdělíme do šesti středně velkých skleniček (cca. 200 ml).

V míse smícháme tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr, cukr a citronovou šťávu. Smetanu ušleháme a přimícháme do náplně. Tu rozdělíme na korpus do skleniček. Nakonec dezert ozdobíme třešňovou marmeládou a můžeme podávat.

Laskomina z Itálie

Tradiční italský dezert tiramisu zachutnal i českým mlsným jazýčkům a jeho název ve volném překladu znamená "rozvesel mě" nebo "povzbuď mě". Kdo by se nechtěl nechat rozveselit a povzbudit takovou dobrotou?! Tiramisu patří k nejoblíbenějším italským sladkým receptům, tak vyzkoušejte tento hříšně chutný nepečený dezert i vy!

Recept na tiramisu


Potřebujete:

6 žloutků

6 bílků

6 lžic likéru Amaretto (lze nahradit rumem)

150 g krupicového cukru

500 g mascarpone

2 šálky espressa (nebo silnější rozpustné kávy)

cukrářské piškoty

kakao


Postup:

V míse smícháme žloutky s cukrem, mascarpone a sněhem z vyšlehaných bílků.

Do hlubokého talíře nalijeme kávu, likér nebo rum a piškoty do směsi namáčíme tak, aby do poloviny nasákly (ne více, byly by rozmočené).

Do hranaté formy vrstvíme piškoty a náplň, přičemž poslední vrstvu tvoří náplň. Horní vrstvu posypeme kakaem a tiramisu uložíme na pár hodin do lednice.


Nepečený  malinový koláč

Nepečený malinový koláč


Osvěžující dezert sladký jako láska! To je nepečený malinový koláč, jehož příprava je opravdu jednoduchá.


Cheesecake nepečený

Cheesecake nepečený


Obllíbená klasika, kterou milovali už ve starověkém Řecku. Tento tvarohový nepečený koláč se prostě nikdy neomrzí.


Nepečené cukroví ze sušeného ovoce

Nepečené cukroví ze sušeného ovoce


Výtečná sladká chuťovka, to je cukroví ze sušeného ovoce. Když použijete sladké druhy ovoce, není třeba dezert extra doslazovat.


Nepečený jablečný dezert

Nepečený jablečný dezert


Jablka jsou oblíbenou ingrediencí do koláčů a štrůdlů. Použít se dají i do nepečeného dezertu, kterému dodají šťávu.



Sdílejte článek s přáteli!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Top letní nepečené dobroty, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Hledat podobné články jako Top letní nepečené dobroty.
Nebo hledejte podobné podle části názvu: top, letní, nepečené, dobroty.

Kde najít informace



×