Kroupová polévka z vepřového masa recept
Kroupová polévka z vepřového masa je sytá a přidáte-li k ní čerstvé pečivo, může z ní být výborná večeře nebo teplá svačina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g libového vepřového masa
- 1 menší mrkev
- 1 malá petržel
- plátek celeru
- 1 pórek
- 130 g krup
- 1 cibule
- 1 brambor
- 1 stroužek českého česneku
- 8 zrnek černého pepře
- 3 zrnka nového koření
- 1 velký bobkový list
- sůl
- mletý černý pepř
- majoránka
- vepřové sádlo
Způsob přípravy
Do horké vody vložíme maso, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, cibuli, špetku soli a vaříme, dokud není maso měkké.
V hrnci na lžíci sádla osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, pórek a nakrájené brambory. Pak přidáme čistý vývar a kroupy, polévku přivedeme k varu a vaříme, dokud kroupy nezměknou.
Do polévky nakonec přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, utřený česnek a špetku majoránky. Necháme už jen krátce přejít varem a dochutíme solí a mletým pepřem.