Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím recept
Kuřecí prsa s křupavým červeným zelím si můžeme upéci jako rychlý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- kuřecí prsa
- tagliatelle
- anglická slanina
- řepkový olej
- sůl
- uzená červená paprika
- kari koření
- čerstvá bazalka
- thajská bazalka
- chilli koření
- jarní cibulka
- drcený kmín
- červené zelí
- černý pepř – mletý
- cukr krupice
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu a maso si nandáme do pekáčku. Pěkně ho osolíme a okořeníme kari, kmínem, pepřem. Přidáme pár kapek řepkového oleje.
Na prkénku si opatrně, na silnější pruhy nakrouháme červené zelí. Zelí rozložíme na maso. Pocukrujeme. Ochutíme chilli kořením, uzenou červenou paprikou a osolíme.
Vložíme do trouby a upečeme. Hlídáme si, aby zelí bylo lehce křupavé, nikoliv blátivé. Na pánvi si osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Uvaříme si tagliatelle.
Upečená kuřecí prsa si nandáme na talíř. Navrch položíme křupavé červené zelí. Nandáme tagliatelle, které ozdobíme anglickou slaninou, jarní cibulkou a bazalkou. Dobrou chuť.