Květáková rýže recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouhaný květák, který se rýži podobá. Jde vlastně o upravenou formu květákového mozečku, ale s trochu jiným dochucením. Tohle jídlo jsem kdysi našla jako recept pro děti, kterým moc chutná a nám dospělým také.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 středně velký květák
  • 4 vejce
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • čerstvý zázvor
  • přepuštěné máslo nebo rostlinný olej
  • sůl


Způsob přípravy

Květák umyjeme, rozkrojíme na polovinu a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.

Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme do ní květák, přidáme najemno nastrouhaný, asi jeden centimetr široký kousek zázvoru, sójovou omáčku a sůl. Směs promícháme a pár minut dusíme.

Když květák změkne, odhrneme ho na jednu půlku pánve a na druhou rozklepneme vajíčka, která umícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, promícháme je s květákem.

Pokrm podáváme bez přílohy.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Květáková rýže recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Květáková rýže.
Nebo hledejte podobné podle části názvu květáková rýže .
Hledat podobné recepty na internetu jako Květáková rýže

Kde najít informace



×