Květáková rýže recept
I když v názvu tohoto receptu figuruje rýže, tu klasickou byste v něm hledali marně. Základem pokrmu je nahrubo nastrouhaný květák, který se rýži podobá. Jde vlastně o upravenou formu květákového mozečku, ale s trochu jiným dochucením. Tohle jídlo jsem kdysi našla jako recept pro děti, kterým moc chutná a nám dospělým také.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 středně velký květák
- 4 vejce
- 1 lžíce sojové omáčky
- čerstvý zázvor
- přepuštěné máslo nebo rostlinný olej
- sůl
Způsob přípravy
Květák umyjeme, rozkrojíme na polovinu a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.
Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme do ní květák, přidáme najemno nastrouhaný, asi jeden centimetr široký kousek zázvoru, sójovou omáčku a sůl. Směs promícháme a pár minut dusíme.
Když květák změkne, odhrneme ho na jednu půlku pánve a na druhou rozklepneme vajíčka, která umícháme. Jakmile začnou vejce tuhnout, promícháme je s květákem.
Pokrm podáváme bez přílohy.