Květákové hrudky recept
Květákové hrudky pečené v troubě, podávané s nějakým dobrým dipem nebo s bramborovou kaší politou máslem, to je dobrota.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 květák
- 180 g mozzarelly
- 3 vejce
- 1 lžíce nasekané petržele
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Květák rozebereme na růžičky a ty uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slijeme a květák rozsekáme nadrobno.
V míse ušleháme vejce, přidáme nasekanou petrželku, pepř, kari a špetku soli, nasekaný květák a nahrubo nastrouhanou mozzarellu. Promícháme a nakonec podle potřeby přidáme kukuřičnou strouhanku, tolik, aby vznikla tužší směs.
Na plech vymazaný olejem rozložíme lžící ze směsi vykrojené malé hrudky a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova.