Marinované kuře recept
Marinované kuře je minutka, ke které se hodí pečené brambory, vařené brambory, hranolky i bramborová kaše. Také s čerstvým zeleninovým salátem budou chutnat skvěle.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky kuřecího masa bez kostí
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce solamylu
- špetka chilli koření
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
- špetka mleté červené papriky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- olivový olej
Způsob přípravy
V míse ušleháme vejce s utřeným česnekem, solamylem, hořčicí, sojovou omáčkou a třemi lžícemi oleje. Nakonec přidáme špetku soli, pepře, chilli koření a papriky a marinádu znovu promícháme.
Kuřecí plátky zlehka naklepeme a položíme je do marinády tak, aby byly marinádou potřené ze všech stran. Tak je necháme v ledničce do druhého dne.
Druhý den na rozpáleném olivovém oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Hned podáváme.