Pikantní kuřecí stehna s česnekovou rýží recept
Pikantní kuřecí stehna s česnekovou rýží je nádherně voňavé kořeněné jídlo. Určitě bude chutnat každému, komu je nabídnete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 kuřecích stehen
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce čerstvě utřeného česneku
- 1 hrnek rýže Basmati
- 1 1/2 hrnku vody
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1/2 lžičky mletého sušeného česneku
- 2 lžičky mletého chilli
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 3 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky
- 1/4 lžičky pálivé papriky
- sůl
- mletý černý pepř
- olej ve spreji
Způsob přípravy
Pikantní kuřecí stehna s česnekovou rýží je nádherně voňavé kořeněné jídlo. Určitě bude chutnat každému, komu je nabídnete. V hrnci rozpustíme máslo a utřený česnek na něm restujeme asi 1 minutu. Pak přisypeme rýži a 30 vteřin promícháváme s česnekovým máslem. Pak za stálého míchání přidáme hrnek a půl vody a trochu soli. Když vodu s rýží uvedeme do varu, snížíme teplotu a vaříme 12 minut až se tekutina absorbuje a rýže je měkká. Hrnec sundáme z plotny a necháme rýži 5 minut odpočinout. Pak ji trochu načechráme vařečkou a zlehka přimícháme petržel a špetku mletého pepře.
V míse smícháme chilli prášek, mletou papriku, mletý kmín, česnekový prášek, cukr a špetku soli. V polovině této směsi obalíme kuřecí stehna. V pekáčku vystříkaném olejem ve spreji pak grilujeme kuře v předehřátém grilu 6 minut. Po této době stehna obrátíme a posypeme je zbylou kořenící směsí a znovu 6 minut grilujeme. Kuřecí stehna vyndáme z pekáče a vypečený tuk slijeme do misky. Tuk necháme odstát 5 minut a pak jím lehce přelijeme kuřecí stehna. Podáváme s připravenou česnekovou rýží.