Rakytníkový koláč recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí20 porcí

Čas sklizně blahodárného rakytníku je tady. Zkuste si připravit svěží rakytníkový koláč s drobenkou. Pokud si chcete upéct zdravější variantou použijte celozrnnou mouku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Těsto:
  • 250 g celozrné hrubé mouky
  • 250 g celozrné polohrubé mouky
  • 200 g třtinového cukru
  • 120 ml olivového oleje
  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • Drobenka:
  • 150 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 100 g polohrubé celozrné mouky


Způsob přípravy

Smíchejte všechny suroviny na těsto, nejlépe v kuchyňském robotovi. V misce smíchejte změkklé máslo, cukr, mouku a všechny ingredience pořádně rozmačkejte rukou, dokud nevznikne lehce drobivá směs.

Vymažte si pečící plech máslem a vysypeme moukou. Těsto vlejte na plech a navrch klaďte rakytník a ostružiny. Nakonec to celé posypeme drobenkou a dáme péct na 45 min na 180 °C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rakytníkový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rakytníkový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rakytníkový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rakytníkový koláč

Kde najít informace



×