Smažený kapr trochu jinak recept
Smažený kapr trochu jinak je víc dietní recept, než ten náš notoricky známý. Přesto výborně chutná, rozhodně ho vyzkoušejte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- polovina kapra
- 2 lžíce škrobové moučky
- 1 citron
- 4 lžíce vody
- sůl
- rostlinný olej na smažení
Způsob přípravy
Kapří maso očistíme, případně zbavíme šupin, potřeme citronovou šťávou a nakrájíme na jednotlivé porce. Pokud jste zvyklí odstranit i kůži, klidně to udělejte.
Ze škrobové moučky a vody ušleháme hustší těstíčko. Jednotlivé porce kapra osolíme a postupně je namáčíme do těstíčka.
Ve vyšší pánvi na rozpáleném oleji pak kapra osmažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme třeba s bramborovým salátem, jak jsme zvyklí. Nebo jinak, s čerstvými zeleninovými saláty.