Těsto na nudle recept
Vyrobit si doma vlastní nudle není složité a výsledek stojí za to! Nudle jsou moučný pokrm, který můžeme podávat na sladko, například s povidly, tvarohem, mákem a ořechy. Velmi dobře chutnají také ve slané variantě, smíchané třeba s vyškvařenou anglickou slaninou, různými druhy sýrů a uzeninou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 150 – 200 ml vody
Způsob přípravy
Mouku nasypeme do mísy, přimícháme do ní sůl, přidáme vejce a postupně přiléváme vodu. Za pomoci nože vypracujeme z ingrediencí těsto.
Když je těsto dost tuhé, vypracujeme ho ještě rukama. Z těsta zformujeme bochník, který necháme chvíli odpočinout.
Vál pomoučíme a bochník na něm rozválíme do tenka. Vyválené těsto necháme uschnout a pak ho za pomoci rádýlka nakrájíme na nudle.
Připravené nudle vhodíme do vroucí osolené vody, promícháme je, a když vyplavou na povrch, vytáhneme je děrovanou naběračkou.
Nudle propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené nudle omastíme rozpuštěným máslem a dle chuti kombinujeme se slanými nebo sladkými ingrediencemi.