Tvarohový koláč s kaki recept
Tvarohový koláč s kaki upečeme z listového těsta. Je to lehký a rychlý moučník ke kávě, s jemnou chutí kaki a s citonovou vůní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 balíčku listového těsta
- 1 kaki
- 250 g jemného tvarohu
- 1 vejce
- 1 citron
- 2 lžičky cukru moučka
- rostlinný olej
- smetana na šlehání - nemusí být
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. V misce utřeme tvaroh s jedním žloutkem, lžičkou nastrouhané citronové kůry a moučkovým cukrem do hladkého krému.
Formu na koláč vymažeme olejem a vyložíme ji rozváleným listovým těstem tak, aby bylo na okrajích zvednuté. Na těsto rozprostřeme připravený tvarohový krém. Na krém rozložíme omyté a neoloupané kaki, nakrájené na tenké půlměsíčky.
Koláč pečeme v předehřáté troubě 15 až 25 minut. Necháme ho vychladnout a můžeme každou porci ozdobit kopečkem ušlehané smetany.