Gulášek z vepřového masa recept
Co si v sychravém počasí uvařit? Co takový dobrý gulášek? Milovníci masa zajásají. A druhý den je ještě lepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- vepřové maso
- sůl
- voda
- černý pepř - mletý
- sladká paprika - mletá
- uzená sladká paprika - mletá
- olej - řepkový
- voda
- 3 - 4 plátky vnitřku chleba
- 3 - 4 ks kuchyňská cibule
- 3 stroužky česnek - český
Způsob přípravy
Cibuli zbavíme slupky a rozkrájíme na malé kousky. Pěkně ji v hrnci osmahneme na řepkovém oleji.
Přisypeme rozkrájené maso. Důkladně ho osmahneme. Osolíme. Okořeníme pepřem, uzenou paprikou a sladkou mletou paprikou. Prolisujeme stroužky českého česneku.
Zalijeme horkou vodou a vaříme. V průběhu přidáme rozmělněný vnitřek chleba. Ideální na zahuštění guláše.
Pořádně provaříme a servírujeme podle chuti např. s chlebem, knedlíkem nebo těstovinami. A dospělí si k tomu mohou dopřát skleničku piva. Dobrou chu´ť.