Zeleninová polévka s cizrnou recept
Zeleninová polévka s cizrnou je sytá a zdravá. Můžete si recept zjednodušit tím, že použijete cizrnu z konzervy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g cizrny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 snítky zelené petržele
- 2 brambory
- 1 stroužek česneku
- zeleninový vývar
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- máslo
Způsob přípravy
Cizrnu si den předem namočíme do studené vody. Vodu během té doby několikrát vyměníme. Druhý den cizrnu propláchneme a uvaříme ji v čisté vodě doměkka (přibližně 1 hodinu).
V hrnci na másle osmahneme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle. Po chvíli přidáme na oloupané a na kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, špetku pepře a vše zalijeme vývarem.
Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Ke konci vaření přidáme scezenou uvařenou cizrnu a nasekanou petrželovou nať. Povaříme už jen krátce a hotovou polévku podle potřeby přisolíme.