Žemlové knedlíčky do polévky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Žemlové knedlíčky do polévky se hodí do všech masových vývarů. Z obyčejné polévky rychle udělají polévku sváteční.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vejce
  • 3 starší housky
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce vývaru
  • jemná kukuřičná strouhanka
  • mořská sůl


Způsob přípravy

Housky roztrháme na menší kousky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Vejce rozšleháme se změklým máslem, přidáme namočené housky, utřený česnek, majoránku a špetku soli.

Přidáme teplý vývar, promícháme a na zahuštění použijeme strouhanku. Ze středně tuhého těsta vytvoříme knedlíčky, které v osolené vodě vaříme několik minut do měkka, podle velikosti.

Někdo je vaří přímo v polévce, někdo je do polévky vloží už uvařené. To už je na vás.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Žemlové knedlíčky do polévky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Žemlové knedlíčky polévky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Žemlové knedlíčky do polévky

Kde najít informace



×