Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem ...
Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem. Jehněčí a bylinky patří k Velikonocům stejně jako mazanec nebo malovaná vajíčka. Na svátečním stole by se měla tato lahůdka objevit podle tradice na velikonoční neděli, aby uzavřela čtyřicetidenní půst.
Podobné recepty jako Jehněčí hřbet v bylinkové krustě se šťouchaným bramborem ...
Jehněčí hřbet podle mně recept
Suroviny: kotleta jehněčí, slanina, mrkev, petržel, bulva celerová, česnek, nať petrželová, víno červené, olej, pepř, mouka hladká. Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak….
Podobné recepty jako Jehněčí hřbet podle mně
Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou recept
Suroviny: jehněčí žláza, mléko, pyré rajčatové, hořčice francouzská, sůl, pepř, olej, vývar, cibule, česnek, mléko, mouka hladká, olej, ocet, Dobre umyté a odblanené žľazy narežeme najprv na polovice, potom na plátky. Zalejeme mliekom a necháme v chlade postáť cca 3 hodiny. Potom….
Podobné recepty jako Jehněčí žlázy s rajčatovo-hořčičnou omáčkou
Marinovaná jehněčí kýta recept
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, tymián, majoránka, bazalka čerstvá, pepř mletý, sůl, olej olivový, cibule, máslo. Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme….
Podobné recepty jako Marinovaná jehněčí kýta
Jehněčí kýta na česneku recept
Suroviny: kýta jehněčí, česnek, sůl, cibule, olej olivový, mouka hladká, libeček, koření nové koření, jalovec, vývar masový. Jehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si….
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku
Jehněčí s provensálským kořením recept
Postup přípravy. Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa.
Podobné recepty jako Jehněčí s provensálským kořením
Jehněčí podle Jamie Olivera recept
Suroviny: kotleta jehněčí, olej olivový, česnek, hořčice dijonská, ocet vinný bílý, tymián sušený, rajče cherry, sůl. Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo. Mezitím v zapékací misce smícháme….
Podobné recepty jako Jehněčí podle Jamie Olivera
Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré recept
recept jehněčí kolínko jehněčí v pomalém hrnci. Suroviny: koleno jehněčí, cibule, mrkev, celer, petržel, vývar masový, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, máslo, olej. Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaný
Podobné recepty jako Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré
Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory
Opatrně přesuňte maso v mléce z kastrolu do nádoby s bramborami, promíchejte, nádobu přikryjte a maso s bramborami pečte ještě asi hodinu. Zhruba 10 minut před koncem pečení nádobu odkryjte, aby pokrm hezky zezlátl. Podávejte ozdobené petrželkou. Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory 2 Zdroj: Marek Ku
Podobné recepty jako Dušené jehněčí v mléce z Černé Hory
Jehněčí s nivou recept
Suroviny: maso jehněčí, sýr niva, rohlík, olej, sůl, pepř, olej, máta, šťáva citronová, hořčice plnotučná. Maso nakrájíme na plátky, rukou naklepeme. Suroviny na marinádu v míse smícháme dohromady, přidáme nakrájené maso, promícháme, aby bylo pěkně za….
Podobné recepty jako Jehněčí s nivou
Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Postup přípravy receptu. Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka.
Podobné recepty jako Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Jehněčí na majoránce recept
Postup přípravy. V osolené vodě s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou uvaříme jehněčí maso. Scedíme, maso dáme stranou a vývar uchováme. Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku.
Podobné recepty jako Jehněčí na majoránce
Pečená jehněčí kýta s česnekem, rozmarýnem a opečenými ...
Pečená jehněčí kýta s česnekem, rozmarýnem a opečenými bramborami. Až budete příště připravovat slavnostní oběd, zkuste sáhnout po trochu netradiční jehněčí pečínce. Mladé maso je velmi šťavnaté a křehké, kombinace s česnekem a rozmarýnem prověřená…. Určitě si pochutnáte!
Podobné recepty jako Pečená jehněčí kýta s česnekem, rozmarýnem a opečenými ...
Jehněčí garam masala recept
Cícer (cizrnu) namočíme na 12 hod do vody. Na troche oleja opražíme racsu, bobkový liust a škoricu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme. Potom vložíme na malé kocky nakrájané mäso a opäť orestujeme. Pridáme scedený cícer, chilli papričku, narezaný strúčik cesnaku, kurkumu, chilli, podleje
Podobné recepty jako Jehněčí garam masala
Pečená voňavá jehnečí kýta recept
Postup přípravy. Jahňacie stehno husto prešpikujeme cesnakom, presolíme a potrieme zmesou oleja s drveným kmínom a citronovou šťavou. Obalíme ho v na hrubo rozdrvenom čiernom korení, ktoré sme rozdrvili pomocou valčeka na doske. Obalené stehno dáme do pekáča a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Podobné recepty jako Pečená voňavá jehnečí kýta
Uzbecký jehněčí šašlik recept
Suroviny: kýta jehněčí, sůl, cibulka, anýz, citron, olej, slanina, estragon, petrželka, cibulka zelená, olej, pepř mletý, skořice. Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, přidáme anýz a posekaný estragon (petrželku), citrónovou šťávu i kůru, promícháme a….
Podobné recepty jako Uzbecký jehněčí šašlik
Marinovane, pomalu pecene jehneci recept
Suroviny: maso jehněčí, koření hřebíček, jalovec, skořice mletá, koření nové koření mleté, římský kmín mletý, koriandr sušený, kardamom, med, omáčka teriaky, česnek, šťáva citronová, olej olivový, sůl, pepř drcený. Vsechno sypke koreni dame na suchou panev a na mirnem ohni nechame lehce provonet. Na
Podobné recepty jako Marinovane, pomalu pecene jehneci
Pečené jehněčí maso recept
Suroviny: maso jehněčí, brambory, cibule, paprika čerstvá červená, olej, paprika sušená sladká, pepř, kmín celý. V zapekacej miske na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané mäso a opražíme, kým sa zatiahne. Posypeme paprikou, osolíme,….
Podobné recepty jako Pečené jehněčí maso
Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Sdílejte obsah s přáteli. 180 min 6 porcí. Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou je verze tradičního novozélandského jídla, upravená pro celiaky. Je to skvostná pochoutka, ke které se může podávat třeba dušená zelenina. ( celý recept)
Podobné recepty jako Pečené jehněčí s bezlepkovou omáčkou
Jehněčí na jalovci recept
Suroviny: plecko jehněčí, špek uzený, sůl, pepř, rozmarýn, jalovec, jalovec, rozmarýn, tymián, cibule, mrkev, kořen petržele, celer, česnek, ocet, máslo, jalovec, smetana kysaná, mouka hladká, brusinky. Nejprve si svaříme velmi mírným varem nálev z uvedených surovin (cca 10 min. – zeleninu ne úplně
Podobné recepty jako Jehněčí na jalovci
Jehněčí kotletky v bylinkové chimichurri omáčce
Rozmixujte dohladka. Za stálého mixování přilévejte postupně většinu oleje. Chimichurri omáčku vlijte do velkého hlubšího talíře, do kterého se vejdou všechny kotletky. Větší pánev rozehřejte na středním stupni. Maso zlehka potřete zbylým olejem a pečte v horké pánvi dorůžova zhruba 2–3 minuty z kaž
Podobné recepty jako Jehněčí kotletky v bylinkové chimichurri omáčce
Řecké jehněčí souvlaki s pitou a tzatziki
Chcete si připomenout báječné dovolené v Řecku a jejich lahodné jídlo? Připravte si doma tradiční řecké špízy souvlaki z jehněčího masa. A pokud neseženete jehněčí, klidně použijte vepřové maso. Jako přílohu si dejte chlebové placky pita a osvěžující tzatziki.
Podobné recepty jako Řecké jehněčí souvlaki s pitou a tzatziki