Zázvorový sirup recept
Postup přípravy receptu. Středně velký zázvor opereme, nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme i se slupkou do kastrůlku. Přidáme litr a čtvrt vody se dvěma na tenko nakrájenými citrony a dáme vařit asi 10 min. Po uvařeni odstavíme a necháme vylouhovat 24 hod.
Podobné recepty jako Zázvorový sirup
Citronová limonáda recept
Dobrá limonáda, jen jsem použila třtinový cukr a ozdobila lístky máty, případně meduňky
Podobné recepty jako Citronová limonáda
Limonáda z citronů a limetek
Limonáda z citronů a limetek spolehlivě uhasí vaši žízeň v horkém letním počasí. Vychlazená a doplněná kostkami ledu vás spolehlivě osvěží. Ve velkém hrnci rozpustíme cukr v polovičním množství vo...
Podobné recepty jako Limonáda z citronů a limetek
Citrusová limonáda
Citrusová limonáda vyrobená doma z čerstvého ovoce je plná důležitých vitamínů. Je to výborné letní osvěžení, které máme v ledničce vždy po ruce. Do vysokého džbánu vymačkáme šťávu ze 4 citronů, 4 limetek a 4 pomerančů. Zbylý citron, limetku a pomeranč nakrájíme na plátky a přidáme ke šťávě. Nakonec
Podobné recepty jako Citrusová limonáda
Zázvorová limonáda s citronem a mátou
Přidejte šťávu ze 2 citronů a nechte zcela vychladnout – buď v chladničce, nebo pro urychlení můžete použít misku s ledem. Při podávání dejte do vysoké skleničky pár kostek ledu, přidejte 40 ml zázvorového sirupu (jednoho „panáka“), pár lístků máty, 2 kolečka citronu a vše dolijte sodou.
Podobné recepty jako Zázvorová limonáda s citronem a mátou
Citronová limonáda
Citrony omyjeme a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme šťávu z citronů, limetek a pomeranče. Citronovou kůru povaříme s cukrem v 0,5 l vody.
Podobné recepty jako Citronová limonáda
Zázvorová limonáda II.
Zázvor nastrouháme vložíme do džbánu, zasypeme hrstí ledových kostek, zalijeme studenou vodou, přidáme šťávu ze dvou limetek nebo citrónů a případně dochutíme cukrem.
Podobné recepty jako Zázvorová limonáda II.
Bezový sirup
Ingredience receptu. bezové květy - 25 květů na 1 litr vody, cukr 1 kg (může být klasický bílý nebo třtinový, případně můžete použít i med),
Podobné recepty jako Bezový sirup
Nové recepty
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme cukr, ořechy, mouku, máslo. Na vymazaný a moukou vysypaný plech děláme tenké placičky a upečeme v mírně vyhřáté... Na vymazaný a moukou vysypaný plech děláme tenké placičky a upečeme v mírně vyhřáté...
Podobné recepty jako Novéy
Bezinkový sirup
Pětilitrovou sklenici až po okraj naplňte květy, hodně stlačte a zalijte převařenou vodou a šťávou z citronů. Nechte 24 hodin louhovat Nechte 24 hodin louhovat Pak přeceďte, do vzniklého výluhu přisypte cukr a na mírném ohni míchejte, až se cukr rozpustí.
Podobné recepty jako Bezinkový sirup
Nové recepty
Hrášek propláchněte, z citronů ostrouhejte kůru, 1 citron vymačkejte. Na velké pánvi rozehřejte máslo, osmažte v něm citronovou kůru. Vmíchejte vývar... Na velké pánvi rozehřejte máslo, osmažte v něm citronovou kůru.
Podobné recepty jako Novéy
Citronová limonáda recept
Postup přípravy. Citrony omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme šťávu z obou citronů. Citronovou kůru povaříme s cukrem společně s půllitrem vody.
Podobné recepty jako Citronová limonáda
Italský jablečný koláč s mandlemi
Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády. Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů.
Podobné recepty jako Italský jablečný koláč s mandlemi
Melounový sorbet recept
Postup přípravy. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Pomůžeme si špetkou soli. Vodu povaříme pár minut s cukrem.
Podobné recepty jako Melounový sorbet
Melounovo-zázvorový fizz
Přes jemné sítko vymačkejte z nastrouhaného zázvoru co nejvíc šťávy. Spolu se šťávou z obou citrusů a cukrem ji vlijte do kastrůlku s nepřilnavým povrchem. Na mírném ohni tekutinu zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Odstavte, nechte zchladnout a přelijte do servíro
Podobné recepty jako Melounovo-zázvorový fizz