Sdílet:

Bramborová kaše recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tato příloha se hodí nejen k masu, ale když se nedojí, dají se z ní vyrobit například skvělé placky nebo noky. Bramborová kaše chutná malým i velkým. Jak ji připravit?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 700 g brambor
  • 20 g másla
  • 100 ml polotučného mléka
  • špetka soli


Způsob přípravy

Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce.

Do hrnce přidáme tolik vody, aby byly špičky brambor zakryté, vodu osolíme, přisypeme kmín a brambory vaříme 15 - 20 minut, dokud nezměknou.

Uvařené brambory scedíme, do hrnce přidáme máslo, vlažné mléko a směs rozmixujeme. Pro tuto činnost není vhodný tyčový mixér, který z brambor vytvoří podivnou hmotu. Mnohem lepší je klasický, ruční mixér - šlehač.

Brambory mixujeme tak dlouho, dokud z nich nebude hladká kaše. Pak jsou připravené k podávání.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborová kaše recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborová kaše.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborová kaše .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborová kaše

Kde najít informace



×