Bramborová kaše recept
Tato příloha se hodí nejen k masu, ale když se nedojí, dají se z ní vyrobit například skvělé placky nebo noky. Bramborová kaše chutná malým i velkým. Jak ji připravit?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g brambor
- 20 g másla
- 100 ml polotučného mléka
- špetka soli
Způsob přípravy
Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce.
Do hrnce přidáme tolik vody, aby byly špičky brambor zakryté, vodu osolíme, přisypeme kmín a brambory vaříme 15 - 20 minut, dokud nezměknou.
Uvařené brambory scedíme, do hrnce přidáme máslo, vlažné mléko a směs rozmixujeme. Pro tuto činnost není vhodný tyčový mixér, který z brambor vytvoří podivnou hmotu. Mnohem lepší je klasický, ruční mixér - šlehač.
Brambory mixujeme tak dlouho, dokud z nich nebude hladká kaše. Pak jsou připravené k podávání.