Marokánky recept
Marokánky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. A jsou velmi jednoduché.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 - 8 lžic mandlové mouky
- 150 g ořechů
- 55 g másla
- 120 ml sladké smetany
- 150 g sušeného ovoce
- 1 malá lžička vanilkového extraktu
- čokoládová poleva
Způsob přípravy
Ořechy nasekáme na drobné kousky. Nejlepší bude směs různých druhů. Sušené ovoce, také několik druhů, nakrájíme na drobno. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Smetanu přivedeme k varu a rozpustíme v ní máslo. Přidáme ořechy a ovoce, vanilku, promícháme a odstavíme z plotny. Nyní přidáme za stálého míchání mandlovou mouku, tolik, aby vzniklo husté těsto.
Z těsta tvoříme tenké placičky, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme 7 až 15 minut, podle velikosti.
Po upečení necháme marokánky na plechu úplně vychladnout. Po vychladnutí je ozdobíme čokoládovou polevou a necháme ji ztuhnout.