Kapustové karbanátky recept
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší politou rozpuštěným máslem. Nebo s hranolky pečenými v troubě a oblíbeným dipem. Je to dobrota a určitě s ní budete mít úspěch.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g hovězího masa
- 200 g vepřové plece
- 100 g slaniny
- 1 kapusta
- 1 rohlík
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- mléko
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Oboje maso a slaninu umeleme na masovém mlýnku. Důkladně promícháme. Rohlík nakrájíme a namočíme do mléka. Kapustu nakrájíme na menší kusy, v osolené vodě ji uvaříme do měkka a pak ji rozsekáme nadrobno.
K mleté masové směsi přidáme vejce, špetku soli, kari a pepře a utřený česnek. Nakonec vmícháme vymačkaný rohlík a kapustu, a vše důkladně promícháme. Nakonec ze směsi vytvoříme menší karbanátky a ve vyšší vrstvě oleje je zvolna smažíme z obou stran dozlatova.