Cizrna se sušenými rajčátky (špenátem) recept
Cizrna je velmi zdravá a lze ji připravit různě. Představím vám několik variant. Zamilujete si ji.
Podáváme ji samostatně jako salát, nebo přílohu k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- cizrna
- sušená rajčátka
- špenát - listy
- voda
- sůl
- čerstvá rajčátka
- černý pepř - mletý
- olej - slunečnicový
- paprika - červená
Způsob přípravy
Večer si cizrnu namočíme do hrnce s vodou. Párkrát (do druhého dne) vodu vyměníme. Druhý den vodu slijeme a dáme cizrnu vařit, již s čerstvou vodou.
Mezi tím, si na pánvi s trochou oleje, osmahneme česnek, pokrájená čerstvá rajčátka a červené papriky. Chviličku povaříme a odstavíme. Uvařenou cizrnu si osolíme, okořeníme (můžeme použít i jiné koření) a smícháme s rajčátky a paprikou. Další možností je na oleji osmahnout česnek se špenátovými listy, až se zatahnou. Opět smíchat s hotovou cizrnou a okořenit.
Poslední a mou nejoblíbenější, je smíchat uvařenou cizrnu s pokrájenými sušenými rajčátky. Paráda.
Servíruje např. s pečenými kuřecími stehny. Dobrou chuť.