Domácí krůtí salám recept
Domácí krůtí salám připravíte doma úplně jednoduše. A máte jistotu, že je tam 100 % masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 krůty
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 30 g želatiny
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 lžičky soli
- 2 lžíce šťávy z červené řepy
- špetku mletého pepře a soli
- sáčky na tlačenku
Způsob přípravy
Krůtí polovinu ještě rozdělíme na dvě čtvrtiny a ve velkém hrnci je zalijeme studenou vodou. Přidáme bobkový list, pepř, sůl, nové koření, oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel a uvaříme maso do měkka.
Uvařené maso zbavíme kůže a oddělíme ho od kostí. Nakrájíme ho na menší kousky, přidáme želatinu, šťávu z řepy, špetku pepře a soli, vše zalijeme trochou krůtího vývaru a tyčovým mixérem rozmixujeme do husté hladké hmoty. Podle potřeby můžeme přidat vývar, aby hotová směs nebyla příliš hustá, ale nesmí být ani tekutá.
Hotovou hladkou kaší pak naplníme sáčky na tlačenku, pevně je uzavřeme a uložíme do ledničky do ztuhnutí.