Cizrnový salát s tuňákem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako předkrm nebo s pečivem jako výbornou svačinu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 3 vejce natvrdo
  • 150 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • l lžíce jablečného octa
  • 1 lžička hnědého cukru
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Cizrna je u nás neprávem opomíjená luštěnina. Cizrnový salát s tuňákem je zdravé a syté jídlo, můžeme ho podávat jako předkrm nebo s pečivem jako výbornou svačinu. Cizrnu zalijeme studenou vodou a necháme ji přes noc nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v čerstvé vodě ji uvaříme do měkka (přibližně 1 hodinu). Do velké mísy nasypeme uvařenou cizrnu. Olej z tuňákové konzervy smícháme ve zvláštní misce s octem, solí a cukrem.

Cibuli nakrájíme nadrobno, utřeme česnek a oboje přidáme do mísy k cizrně. Kousky tuňáka na pánvi jen trochu prohřejeme. Do mísy s cizrnou přidáme nadrobno pokrájená vejce a kousky prohřátého tuňáka. Lehce promícháme a nakonec zalijeme připravenou zálivkou z oleje. Můžeme hned podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cizrnový salát s tuňákem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cizrnový salát s tuňákem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cizrnový salát tuňákem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cizrnový salát s tuňákem

Kde najít informace



×