Cizrnová omáčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Cizrnová omáčka se hodí třeba k vařeným masům. Příloha může být jakákoliv, omáčka je výborná i k těstovinám.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g cizrny
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • kurkuma
  • sůl


Způsob přípravy

Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Je dobré občas vodu vyměnit. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nové vodě ji uvaříme do měkka. Trvá to přibližně hodinu.

V hrnci na polévku osmažíme nakrájenou jarní cibulku až zesklovatí. Přidáme vařenou cizrnu, utřený česnek a vše za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.

Po této době přilijeme vývar, přidáme špetku kurkumy, pepře a soli a vše přivedeme k varu. Povaříme 10 minut a nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Podle potřeby dochutíme kořením.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Cizrnová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Cizrnová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu cizrnová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Cizrnová omáčka

Kde najít informace



×