Cizrnová polévka s fazolemi recept
Cizrnová polévka s fazolemi je sytá, hustá a s čerstvým pečivem vám klidně nahradí celé jídlo. A je taky zdravá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva sterilované cizrny
- 1 konzerva sterilovaných bílých fazolí
- 1 brambor
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená hladkolistá petržel
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm na kolečka nakrájenou cibulku. Mezitím si očistíme mrkev, celer a oloupeme brambor. Všechno to nastrouháme na hrubém struhadle.
Nastrouhanou zeleninu přidáme do hrnce společně s utřeným česnekem a za stálého míchání ji krátce opečeme. Pak vše zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme špetku soli a pepře a polévku přivedeme k varu.
Vaříme asi 20 minut. Mezitím si slijeme nálev z cizrny a fazolí a oboje propláchneme vodou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme cizrnu, fazole a nadrobno nasekanou petrželku.
Znovu polévku přivedeme k varu, dochutíme ji kořením a solí a odstavíme z plotny.