Sdílet:

Jahodová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí4 porce

Omáčka z čerstvých či mražených jahod má všestranné využití. Dá se použít jako přeliv na zmrzlinu, dorty, koláče, lívance i palačinky. Jahodová omáčka je navíc krásnou dekorací, protože upoutá výraznou červenou barvou. Hotová je za chviličku a obohatí spoustu moučníků, dezertů i snídaňových pokrmů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g zralých jahod (lze použít i mražené)
  • 40 g moučkového cukru
  • citronová šťáva


Způsob přípravy

Jahody umyjeme, nakrájíme na půlky a vložíme do mixéru. Přidáme cukr a rozmixujeme.

Rozmixovanou směs prolisujeme přes síto, abychom se zbavili peciček a větších kousků a dochutíme ji citronovou šťávou.

Pokud bude třeba, jahodovou omáčku dosladíme přírodním sirupem, cukrem nebo medem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jahodová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jahodová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jahodová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jahodová omáčka

Kde najít informace



×