Jahodovo špenátový salát recept
Netradiční kombinace jahod a špenátu v podobě lehkého jarního salátu v kombinaci se sladkou balzamikovou zálivkou. Salát vylepšují také křupavé plátky mandlí a červené cibulky. Můžete doplnit jakýmikoliv dalšími čerstvými zelenými lístky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 hrsti lístků baby špenátu,
- 4 hrsti listů rukoly,
- 1/3 ledového salátu,
- 350 g jahod,
- 1 červená cibule,
- 50 g loupaných mandlí,
- zálivka:
- 60 ml olivového oleje,
- 2 lžíce balzamikového octa,
- 1 lžička dijonské hořčice,
- 1 lžíce medu,
- sůl a pepř na dochucení.
Způsob přípravy
V míse smíchejte všechny ingredience na zálivku a metličkou ručně vyšlehejte jemnou emulzi. Dochuťte solí a pepřem a nechte chvíli odstát.
Zelené lístky propláchněte a nechte odkapat přebytečnou vodu. Lístky natrhejte rukou na středně velké kousky a dejte do větší mísy. Jahody omyjte a pokrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mandle rozsekejte zhruba na polovinu.
Ořechy, zelené lístky i jahody s cibulí promíchejte v míse a zalijte zálivkou. Salát uchovejte v chladu a do druhého dne spotřebujte.