Špenátová rolka plněná tvarohem recept
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jídlo ke svačině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení zmrazeného špenátu
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 4 vejce
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 červená paprika (kapie)
- 200 g zakysané smetany
- 3 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra
- 1 prášek do pečiva
- sůl
Způsob přípravy
Špenátová rolka je výborný předkrm, nebo ji můžeme podávat jako pohoštění k vínu či pivu. Stejně dobrá bude jako lehké jídlo ke svačině. Nejprve připravíme špenátové těsto. Rozmrazíme špenát a slijeme z něho vodu. Smícháme s moukou, žloutky a práškem do pečiva. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků a soli. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů přibližně 12 minut. Necháme těsto trochu prochladnout a i s papírem je svineme do rolády a necháme úplně vychladnout.
Připravíme si tvarohovou náplň smícháním tvarohu, utřeného česneku, smetany a strouhaného sýra. Připravenou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pečící papír a potřeme tvarohovou náplní. Kraj těsta který bude po svinutí uprostřed poklademe proužky červené kapie. Roládu znovu pevně zavineme n necháme v lednici ztuhnout nejlépe do druhého dne. Potom ji nakrájíme na plátky .