Frankfurtská omáčka recept
Frankfurtská omáčka je známé a oblíbené jídlo. Většinou ho podáváme s knedlíky nebo s rýží. Dejte si záležet na výběru kvalitní uzeniny. Je důležitá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřového masa
- 100 g frankfurtských párků
- 1 bílá cibule
- mletá sladká paprika
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji dozlatova. Pak k ní přidáme na kostky nakrájené maso a společně s cibulí ho opečeme ze všech stran.
Nyní přidáme papriku, pepř a sůl, promícháme, lehce podlijeme vodou a pod pokličkou maso dusíme do měkka. Podle potřeby občas promícháme a podlijeme.
Když je maso měkké, přidáme k němu na kolečka nakrájené párky a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody. Už jen krátce povaříme a podle chuti jídlo ještě okořeníme a osolíme.