Vepřová krkovice pečená v alobalu recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřová krkovice pečená v alobalu společně s brambory je výtečné jídlo připravené bez zbytečného nádobí. Maso v alobalu zůstane šťavnaté a brambory mají skvělou chuť.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové krkovice
  • 4 žampiony
  • 600 g brambor
  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • špetka majoránky
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • olivový olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Z masa připravíme 4 plátky, lehce je naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme i špetku majoránky. Pak maso odložíme na půl hodiny do ledničky.

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a nasypeme do mísy. Tam je smícháme s na tenká kolečka nakrájenou cibulí, plátky česneku a lžící oleje. Přidáme i na plátky nakrájené žampiony a promíchanou směs také lehce osolíme a opepříme.

Připravíme si 4 kusy alobalu. Na každý položíme porci brambor, na brambory plátek masa a balíčky důkladně zabalíme. Položíme je na plech a v předehřáté troubě pečeme 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřová krkovice pečená v alobalu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovice pečená alobalu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovice pečená v alobalu

Kde najít informace



×