Krůtí guláš recept
Krůtí guláš podávejte třeba s vařenými bramborami. S dušenou rýží bude také báječně chutnat. Ale klidně k němu předložte jen čerstvý chléb. Foto: Facebook.com
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g krůtího stehna
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- mletý kmín
- sůl
- sádlo
Způsob přípravy
Krůtí maso vykostíme a nakrájíme na kostičky. V kastrole na lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Po chvíli přidáme utřený česnek a na kostky nakrájené maso. Vše zprudka osmahneme, podlijeme vodou a přidáme špetku papriky, pepře, kmínu a soli.
Pod pokličkou maso zvolna dusíme až změkne. Podle potřeby ho občas podlijeme vodou. Když je maso měkké zahustíme omáčku moukou rozmíchanou v trošce vody. Krátce povaříme a můžeme podávat.