Kroupová polévka se zeleninou recept
Kroupová polévka se zeleninou a s vývarem z kostí je jednoduchá a s čerstvým pečivem ji můžete podávat jako sytou svačinu nebo večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g ječných krup
- 4 kosti na polévku
- 1 mrkev
- 1 brambor
- kousek celeru
- kousek kořenové petržele
- 1 stroužek česneku
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Krupy propláchneme a společně s kostmi na polévku je uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím na pánvi s trochou oleje krátce osmahneme mrkev, petržel, celer a brambor, vše nakrájené na malé kostky.
Když jsou kroupy uvařené, vyndáme kosti a do vývaru přidáme osmaženou zeleninu, utřený česnek, špetku pepře. Znovu polévku přivedeme k varu a vaříme, až zelenina změkne.Nakonec do hotové polévky přidáme nasekanou zelenou petrželku a podle potřeby ji osolíme.