Slaný moučník recept
Slaný moučník se sušenými rajčaty je vláčný a voní bylinkami a sýrem. Jako pohoštění k vínu či pivu je ideální.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 260 g hladké mouky
- 200 g kukuřičné mouky
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 70 g balkánského sýra
- 25 g čerstvého špenátu
- 50 g sušených rajčat
- 1 lžička jedlé sody
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 žampiony
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme všechnu mouku s jedlou sodou. Přidáme špetku soli a pepře a znovu promícháme. V druhé míse ušleháme vejce a mléko a přidáme i 3 lžíce nálevu ze sušených rajčat.
Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme je na trošce olivového oleje. Přidáme i špetku soli a měkké žampiony přidáme do mísy s moukou. Sušená rajčata a špenát pokrájíme na malé kousky a také je přidáme do mísy s moukou.
Nyní do mísy přidáme nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Nakonec přilijeme i rozšlehané vejce v mléce a uhněteme ze všeho hladké těsto.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vyložíme pečícím papírem. Těsto vlijeme do formy a rovnoměrně ho rozetřeme. v předehřáté troubě pečeme moučník asi 50 minut. Pak zapíchneme doprostřed špejli a pokud ji vytáhneme suchou, je upečený.