Švestková klevela recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Staročeská klevela je vlastně takový druh marmelády, která se ale připravuje šetrnějším způsobem, než klasická varianta. Klevela je o něco tekutější, tak trochu připomíná kaši nebo pudink a je skvělým doplňkem k moučníkům. Dá se použít i pro přípravu koktejlů nebo ovocných knedlíků. Klevelu lze krátce zavařit nebo ji připravit k okamžité spotřebě. U této varianty je recept trochu odlišný, obohacený o smetanu a škrobovou moučku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg švestek
  • 200 - 400 g cukru


    Způsob přípravy

    Švestky umyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek a nakrájíme na kousky.

    Ovoce nasypeme do hrnce, podlijeme ho pár lžícemi vody a rychle rozvaříme doměkka.

    Do změklého ovoce přisypeme cukr a směs asi 5 minut povaříme.

    Klevelu plníme do sklenic, které krátce sterilujeme při teplotě 85°C.


    Přidat komentář

    Pro přidání komentáře k Švestková klevela recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


    Jméno a příjmení:

    Váš komentář:

    Další recepty na Švestková klevela.
    Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestková klevela .
    Hledat podobné recepty na internetu jako Švestková klevela

    Kde najít informace



    ×