Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi je lehké a zdravé jídlo. Může být samostatným obědem nebo večeří.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g fazolových lusků
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 800 g rajčat
  • 1 svazek čerstvé bazalky
  • 2 hlavičky česneku
  • 400 g fazolových lusků
  • 175 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř


Způsob přípravy

Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi je lehké a zdravé jídlo. Může být samostatným obědem nebo večeří. Kuřecí prsa rozdělíme na 8 porcí, osolíme a opepříme a na grilu je opečeme po každé straně asi 4 minuty. Do trouby předem vyhřáté na 140 stupňů dáme pekáč s olejem a když se olej zahřeje, přidáme kuřecí porce, na tenké plátky nakrájený česnek a rajčata nakrájená na plátky.

Přidáme také pár snítek bazalky, víno a vše přikryjeme fólií nebo druhým pekáčem a pečeme přikryté asi 40 minut. Pak pekáč vyndáme z trouby, vyndáme z něj snítky bazalky a přidáme do směsi fazolové lusky. Zvýšíme teplotu trouby na 220 stupňů a už odkryté pečeme ještě asi 30 minut. Hotové jídlo ještě ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat samotně nebo s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kuřecí maso italsku bazalkou fazolemi .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kuřecí maso po italsku s bazalkou a fazolemi

Kde najít informace



×