Masové koule v omáčce recept
Masové koule v omáčce budou výborné s dušenou rýží nebo s těstovinami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- masové koule:
- 300 g vepřové krkovičky
- 300 g hovězího masa
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce kukuřičné strouhanky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- omáčka:
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce hladké omáčky
- masový vývar
- sůl
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Všechno maso umeleme na jemno a důkladně promícháme. K masové směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, strouhanku, vejce, pepř a sůl. Umícháme hladké těsto. Strouhanku můžeme přidat, je-li směs příliš řídká. Troubu si mezitím předehřejeme na 190 stupňů.
Z masové směsi vytvarujeme koule a naskládáme je na plech vymazaný olejem. V předehřáté troubě je pečeme podle velikosti 30 až 45 minut.
Mezitím na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme kečup, mletou papriku a hořčici a zalijeme vše vývarem. Omáčku přivedeme k varu, a vaříme 10 minut. Pak ji zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme dalších 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme.
Pečené masové koule naskládáme do kastrolu, zalijeme je omáčkou, kterou jsme přecedili přes husté síto a už jen prohřejeme.