Sdílet:

Masové koule v omáčce recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Masové koule v omáčce budou výborné s dušenou rýží nebo s těstovinami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • masové koule:
  • 300 g vepřové krkovičky
  • 300 g hovězího masa
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • omáčka:
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hladké omáčky
  • masový vývar
  • sůl
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Všechno maso umeleme na jemno a důkladně promícháme. K masové směsi přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, strouhanku, vejce, pepř a sůl. Umícháme hladké těsto. Strouhanku můžeme přidat, je-li směs příliš řídká. Troubu si mezitím předehřejeme na 190 stupňů.

Z masové směsi vytvarujeme koule a naskládáme je na plech vymazaný olejem. V předehřáté troubě je pečeme podle velikosti 30 až 45 minut.

Mezitím na oleji osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme kečup, mletou papriku a hořčici a zalijeme vše vývarem. Omáčku přivedeme k varu, a vaříme 10 minut. Pak ji zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme dalších 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme.

Pečené masové koule naskládáme do kastrolu, zalijeme je omáčkou, kterou jsme přecedili přes husté síto a už jen prohřejeme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masové koule v omáčce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Masové koule v omáčce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu masové koule omáčce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masové koule v omáčce

Kde najít informace



×