Omeletové nudle do polévky recept
Zavářek do polévek je mnoho, stačí si jen vybrat svého favorita. Někdo preferuje vlasové nudle, někdo nočky a oblíbené jsou i široké omeletové nudle. Příprava je hodně podobná jako u palačinek a tento typ nudlí je o něco hutnější než například nudle vlasové. Polévka tak bude sytější a těsto na nudle lze i dle fantazie dochutit, třeba nasekanými čerstvými bylinkami. V čirém vývaru se nudle budou skvěle vyjímat. Tak si nechte chutnat!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g hladké mouky
- 200 - 250 ml mléka
- 2 - 3 vejce
- špetka soli
- nasekané bylinky (volitelně)
Způsob přípravy
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme část mléka a mouky se solí a směs prošleháme metličkou. Postupně pak přisypáváme mouku a přiléváme mléko, dokud nevznikne hladké lité těsto. Do těsta vmícháme nasekané bylinky, například petrželku.
Těsto postupně naléváme na pánev potřenou tukem a smažíme palačinky.
Palačinky necháme vychladnout, pak je pevně sbalíme a nakrájíme na nudle, které použijeme jako vložku do vývaru.