Sdílet:

Pampeliškový sirup recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření2880 minPočet porcí3 porce

Na jaře se louky zbarví do žluta, protože kvete Smetánka lékařská, lidově zvaná pampeliška. Tahle kytka s jasně žlutými květy se už po staletí používá k léčení nejrůznějších neduhů. Sirup z pampelišek podporuje trávení, zmírňuje pálení žáhy, pozitivně ovlivňuje i činnost ledvin, jater a bonusem je, že moc dobře chutná. Sirup z pampelišek se na rozdíl od pampeliškového medu nemusí vařit, proto v něm zůstane více prospěšných látek. Sirup můžeme podávat po lžičkách nebo ho naředit vodou a popíjet jako léčivý drink.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1000 květů pampelišek
  • 600 g krupicového cukru
  • 3 bio citrony


Způsob přípravy

Do litru vody nasypeme cukr, směs zahřejeme a necháme povařit tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Cukrovou vodu následně odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

Pampeliškové květy pečlivě propereme pod vodou, natrháme na kousky a přidáme do cukrové vody. Hrnec zakryjeme pokličkou a sirup necháme 2 dny odpočinout v chladu a temnu.

Po uplynutí doby sirup přecedíme přes plátýnko (klidně i několikrát), dochutíme ho vymačkanou citronovou šťávou, nalijeme do sterilních, uzavíratelných sklenic a uložíme do chladu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pampeliškový sirup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pampeliškový sirup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pampeliškový sirup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pampeliškový sirup

Kde najít informace



×