Pečené bramborové hrudky recept
Pečené bramborové hrudky jako příloha na slavnostním stole budou vypadat skvěle. A nejen to, budou všem určitě chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g brambor
- 4 vejce
- 70 g másla
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a rozmačkáme vidličkou. Přidáme špetku soli, špetku pepře a změklé máslo.
Promícháme a ve šlehači kaši vyšleháme dohladka. Nakonec do ní přimícháme dvě vejce a dva žloutky a znovu prošleháme.
Na plech vymazaný olejem pak sáčkem z kaše vymačkáme malé hrudky kaše. V předehřáté troubě je pečeme dozlatova, přibližně 10 až 20 minut.