Pečeně z krůty recept
Pečeně z krůty bude chutnat třeba s bramborovou kaší. Také k ní můžete podávat opečené brambory, vařené brambory nebo bramborové noky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g krůtích prsou
- 2 zelené papriky
- 10 cherry rajčátek
- 3 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 80 g slaniny
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
- mořská sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Krůtí prsa osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem. Slaninu nakrájíme na proužky a maso jimi prošpikujeme. Nakonec maso potřeme ze všech stran olivovým olejem a ve vyšší pánvi ho zprudka opečeme ze všech stran.
Připravené opečené maso položíme do pekáče, obložíme ho na plátky nakrájenou cibulí, případně zbylou slaninou a lehce posypeme paprikou. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme zakryté víkem 45 až 60 minut do měkka.
Když je maso měkké, přidáme do pekáče na poloviny překrojená rajčátka, na proužky nakrájenou papriku a odkryté vše dopečeme. Podle potřeby během pečení maso podléváme a potíráme výpekem.
Hotovou krůtí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s pečenou zeleninou a vybranou přílohou.