Vepřové maso na pivu se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Vepřové maso na pivu společně pečené se zelím je šťavnaté a voňavé kořením. K němu třeba bramborový knedlík?
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g vepřové krkovičky bez kosti
  • 200 g uzeného masa
  • 300 ml černého piva
  • 1/2 hlávky červeného zelí
  • 1 červená cibule
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • sádlo


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Do sádlem vymazaného pekáče nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a na širší nudličky nakrájené zelí. Přidáme špetku soli, pepře a kmínu a vše lehce pomícháme.

Uzené a vepřové maso nakrájíme na kostky a nasypeme do mísy. Přidáme k němu 2 lžíce hořčice a maso v ní promícháním obalíme ze všech stran. Pak kostky masa rozložíme do pekáče na zelí.

Vše podlijeme pivem, přikryjeme pekáč víkem a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Občas zlehka promícháme, podle potřeby podlijeme. Po této době odstraníme víko a maso dopečeme doměkka.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso na pivu se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso pivu zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso na pivu se zelím

Kde najít informace



×