Pečený králík s cibulovou omáčkou recept
Pečený králík s cibulovou omáčkou bude výborný s dušenou zeleninou, s bramborovými noky nebo s bramborovou kaší. Podle chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 spodní králičí stehna
- 1 větší cibule
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžíce sádla
- 2 stroužky česneku
- 100 ml suchého bílého vína
- zeleninový vývar
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Králičí stehna osolíme, okořeníme pepřem a potřeme utřeným česnekem. Pak každé stehno zabalíme do plátku slaniny.
V pekáči na sádle zabalené maso opečeme z obou stran, pak ho posypeme na tenké kroužky nakrájenou cibulí, podlijeme vínem a vodou a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu. Během pečení podléváme vývarem.
Když je maso měkké, přendáme ho z pekáče na talíř. Do výpeku s cibulí nasypeme nakrájenou zbylou slaninu, opečeme ji a vše zalijeme smetanou. Omáčku promícháme a už jen necháme přejít varem.
Maso doplníme vybranou přílohou a omáčku k němu podáváme zvlášť.