Pikantní pečené brambory recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pikantní pečené brambory přímo z trouby jsou výbornou přílohou ke grilovaným masům nebo k zelenině. Jednoduchá, křupavá pochutka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g středně velkých brambor typu B
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sladká paprika
  • kari koření
  • chilli koření
  • čerstvé zelené bylinky


Způsob přípravy

Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slané vodě asi 30 minut, podle velikosti, tak aby nebyly úplně hotové. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a nasypeme do mísy. Přidáme pár lžic oleje, lžíci papriky, špetku soli, pepře a chilli a vše dobře promícháme.

Když jsou brambory v oleji a koření krásně obalené, naskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. V polovině času brambory obrátíme.

Upečené brambory můžeme posypat zelenými bylinkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pikantní pečené brambory recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pikantní pečené brambory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pikantní pečené brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pikantní pečené brambory

Kde najít informace



×