Pikantní pečené brambory recept
Pikantní pečené brambory přímo z trouby jsou výbornou přílohou ke grilovaným masům nebo k zelenině. Jednoduchá, křupavá pochutka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g středně velkých brambor typu B
- panenský olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
- sladká paprika
- kari koření
- chilli koření
- čerstvé zelené bylinky
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme a vaříme ve slané vodě asi 30 minut, podle velikosti, tak aby nebyly úplně hotové. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a nasypeme do mísy. Přidáme pár lžic oleje, lžíci papriky, špetku soli, pepře a chilli a vše dobře promícháme.
Když jsou brambory v oleji a koření krásně obalené, naskládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. V polovině času brambory obrátíme.
Upečené brambory můžeme posypat zelenými bylinkami.