Tatarská omáčka recept
Domácí tatarská omáčka a její recept je vlastně majonéza s kořením a zeleninou, a tak si tento recept může každý upravit podle svého přesně tak, jak mu domácí tatarská omáčka vyhovuje.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 žloutky
- 1 lžička hořčice
- 1 1/2 dl oleje
- citronová šťáva
- 1 dl kyselé smetany
- 1/2 dl bílého vína
- sůl
- trochu práškového cukru
- mletý pepř
- 1 lžička octa
Způsob přípravy
Žloutky opatrně oddělíme od bílků a dáme je do porcelánové misky. Přidáme k nim hořčici a za stálého míchání přikapáváme olej. Vymícháme hustou základní majonézu, do které vmícháme citrónovou šťávu, kyselou smetanu, víno, sůl, práškový cukr, mletý pepř a ocet.
Všechno dohromady dobře promícháme a podáváme ke studenému masu, rybám, smaženému sýru, smažené zelenině apod.