Sdílet:

Tatarská omáčka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí4 porce

Domácí tatarská omáčka a její recept je vlastně majonéza s kořením a zeleninou, a tak si tento recept může každý upravit podle svého přesně tak, jak mu domácí tatarská omáčka vyhovuje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 žloutky
  • 1 lžička hořčice
  • 1 1/2 dl oleje
  • citronová šťáva
  • 1 dl kyselé smetany
  • 1/2 dl bílého vína
  • sůl
  • trochu práškového cukru
  • mletý pepř
  • 1 lžička octa


Způsob přípravy

Žloutky opatrně oddělíme od bílků a dáme je do porcelánové misky. Přidáme k nim hořčici a za stálého míchání přikapáváme olej. Vymícháme hustou základní majonézu, do které vmícháme citrónovou šťávu, kyselou smetanu, víno, sůl, práškový cukr, mletý pepř a ocet.

Všechno dohromady dobře promícháme a podáváme ke studenému masu, rybám, smaženému sýru, smažené zelenině apod.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tatarská omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tatarská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tatarská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tatarská omáčka

Kde najít informace



×