Nastavovaná kaše recept
Recept na bramborovou kaši, nastavenou ječnými kroupami, měl v dřívějších dobách pevné místo v jídelníčku. Časem se na něj sice trochu zapomnělo, ale stále se jedná o pokrm vydatný, který zasytí a zároveň ušetří peněženku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg brambor
- 100 g ječných krup
- 1 hrnek mléka
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce sádla
- 1 středně velkán cibule
- sůl
Způsob přípravy
Kroupy propláchneme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Krupky během vaření dost nabobtnají. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou tak, aby byly jejich špičky ponořené, a také uvaříme do měkka.
Uvařené brambory rozšťoucháme s mlékem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a majoránku. Do hladké kaše vmícháme kroupy.
Hotový pokrm podáváme s osmaženou cibulkou a můžeme ho dozdobit čerstvými bylinkami. Hodí se jako příloha k masu, ale vydatný je i bez masa.