Bílé fazole na kyselo recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Luštěniny jsou díky obsahu stopových prvků a vitamínů tělu velmi prospěšné. A ty na kyselo jsou hodně oblíbené zejména na Vysočině, kde jsou regionální specialitou. Recept na bílé fazole na kyselo jsem našla na webu czechspecials, kde je spousta předpisů na báječné české a moravské kulinářské poklady, a trochu ho \"vylepšila\" uzeninou. Výborný je však i bez ní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g bílých fazolí
  • 100 g petržele
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • 1 malá brambora
  • 20 g másla
  • 1 pikantnější klobása
  • 1 - 2 lžíce octa
  • čerstvý tymián
  • mletý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Fazole propláchneme na sítu vodou, nasypeme je do hrnce, zalijeme dostatečným množství vody a necháme nejméně přes noc nabobtnat. Ráno vodu slijeme, fazole zalijeme čistou vodou a dáme vařit.

Po chvíli do hrnce přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a snítku tymiánu. Až budou fazole téměř měkké, nastrouháme k nim bramboru, která směs zahustí a vaříme dalších asi 5 minut.

Na závěr fazole zjemníme máslem, dochutíme solí, pepřem a octem. Klobásu nakrájíme na kolečka a na sucho ji opražíme na pánvi. Na talíř naservírujeme nejprve klobásu, poté fazolovou směs a na závěr sázené vejce. Kdo se uzeniny rád vzdá, může ji nahradit osmaženými cibulovými kroužky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bílé fazole na kyselo recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bílé fazole na kyselo.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bílé fazole kyselo .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bílé fazole na kyselo

Kde najít informace



×