Smažený řízek s parmezánem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Smažený řízek s parmezánem má trochu jinou chuť, než když použijete jen strouhanku. Tuto obalovací směs se sýrem můžete klidně použít i na jakákoliv jiná smažená masa nebo zeleninu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 vepřové řízky
  • 2 vejce
  • 200 g strouhanky
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce nasekané zelené petržele
  • 100 g hladké mouky
  • mořská sůl
  • olivový olej na smažení


Způsob přípravy

Řízky naklepeme a z obou stran osolíme. V misce rozšleháme vejce se lžící vody. V druhé misce smícháme strouhanku se strouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Do třetí misky nasypeme hladkou mouku.

Každý řízek postupně obalíme v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhankové směsi. Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a řízky na něm zvolna osmažíme z obou stran dozlatova.

Hotové řízky odložíme na papírové ubrousky abychom se zbavili přebytečného tuku. A můžeme je podávat, s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený řízek s parmezánem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený řízek s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený řízek parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený řízek s parmezánem

Kde najít informace



×