Polévka ze slepičích drůbků recept
Polévka ze slepičích drůbků patří mezi klasiky české kuchyně. Patří k tomu základnímu, co by měl každý kuchař umět. Recept najdete zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- drůbky ze slepice
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 1 cibule
- pepř
- 1 oloupaný brambor
- 2 dkg másla
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1 dkg sušených nebo 5 dkg čerstvých hub
- pažitka
- 1 žloutek
Způsob přípravy
Omyté drůbky zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, pepř, oloupaný brambor a pomalu přivedeme do varu. Očištěnou a omytou zeleninu a houby nakrájíme na kostky a na rozpuštěném másle chvíli dusíme.
Přidáme do polévky a vaříme, až jsou drůbky měkké. Potom polévku přecedíme, maso z drůbků posekáme, vložíme do polévky a zavaříme krupicové knedlíčky.
Přidáme posekanou pažitku, do trochu vychladlé polévky rozmícháme žloutek a podáváme.