Polévka ze slepičích drůbků recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Polévka ze slepičích drůbků patří mezi klasiky české kuchyně. Patří k tomu základnímu, co by měl každý kuchař umět. Recept najdete zde.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • drůbky ze slepice
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • 1 cibule
  • pepř
  • 1 oloupaný brambor
  • 2 dkg másla
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • 1 dkg sušených nebo 5 dkg čerstvých hub
  • pažitka
  • 1 žloutek


Způsob přípravy

Omyté drůbky zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme cibuli, pepř, oloupaný brambor a pomalu přivedeme do varu. Očištěnou a omytou zeleninu a houby nakrájíme na kostky a na rozpuštěném másle chvíli dusíme.

Přidáme do polévky a vaříme, až jsou drůbky měkké. Potom polévku přecedíme, maso z drůbků posekáme, vložíme do polévky a zavaříme krupicové knedlíčky.

Přidáme posekanou pažitku, do trochu vychladlé polévky rozmícháme žloutek a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka ze slepičích drůbků recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka slepičích drůbků .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka ze slepičích drůbků

Kde najít informace



×