Pyré z jedlých kaštanů recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí10 porcí

Pyré z jedlých kaštanů používáme na lívance, na palačinky, na promazávání dortových korpusů
apod. Také ho můžeme přidávat do ovocných a zmrzlinových pohárů.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g jedlých kaštanů
  • 1 lžíce rumu
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka skořice
  • cukr krupice


Způsob přípravy

Kaštany vhodíme do osolené vody, přivedeme k varu a vaříme 35 minut. Pak je postupně vytahujeme z vody a každý důkladně oloupeme.

Oloupané kaštany zalijeme mlékem, přidáme špetku skořice a vanilkový extrakt a znovu povaříme, asi 15 minut.

Když jsou kaštany měkké, necháme je v mléce úplně vychladnout. Pak je tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého pyré. Dochutíme cukrem a rumem a podle potřeby můžeme přidat i mléko. Promícháme a uložíme do chladna.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pyré z jedlých kaštanů recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pyré z jedlých kaštanů.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pyré jedlých kaštanů .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pyré z jedlých kaštanů

Kde najít informace



×