Ragú z červené řepy recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Vegetariánské ragú, které vás příjemně zahřeje a zasytí. Vaříme ze sezónních surovin a naše tělo nám za to poděkuje poděkuje.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na klínky
  • 4 stroužky česneku, drcené
  • 8 malých červených řep, oloupaných a nakrájených na čtvrtky
  • 4 střední mrkve, nakrájené příčně na špalíky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu + odrhnuté lístky k podávání
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2–3 žampiony portobello, nakrájené na silnější plátky
  • 10 malých bílých žampionů
  • 10 šalotek
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody (nemusí být)


Způsob přípravy

V hrnci si orestujte si cibulku do sklovata a pak přidejte česnek, červenou řepu, mrkev a tymián. Osolte a opepřete a za občasného míchání zeleninu opékejte zhruba 5 min. Následně vmíchejte rajský protlak a zalijte červeným vínem, zeleninovým vývarem a přidejte bobkový list. Nechte vařit na mírném plameni zhruba 40 min.

Rozpalte si na pánvi olej a orestujeme na něm žampiony a šalotky doměkka cca 10 min. Směs osolte a opepřete a odložte ji stranou.

Po 40 min ochutnejte omáčku a dochuťte solí a pepřem, případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve vodě. Do omáčky přidejte restované žampiony se šalotkami a společně povařte zhruba 10 min. Ragú servírujte s pečivem či bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ragú z červené řepy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ragú z červené řepy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ragú červené řepy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ragú z červené řepy

Kde najít informace



×